Ervaringen van deelnemers

Suzanne de Groot* (23 jaar)
Op Facebook stond een advertentie om mee te doen aan een onderzoek naar vrouwen met een verminderd seksueel functioneren.
Ik herkende mijzelf hierin, ondanks dat ik nog erg jong ben. Ik wou er meer over weten en heb mezelf dezelfde dag nog aangemeld.

Alles verliep heel soepel en na 2 weken werd ik al uitgenodigd voor een screening.
In het begin is het best spannend, want er moest bloed worden geprikt wat ik nog nooit had gedaan.

Gelukkig werd ik ontzettend goed opgevangen.
Alle medewerkers zijn ontzettend aardig dus dat hielp erg mee.
De thuis onderzoeken vond ik erg leuk en interessant.  
Het was leuk omdat je soms echt verbeteringen ervaart. 


Inmiddels ben ik klaar met het onderzoek, en ik kijk er positief op terug. Ik ben veel opener geworden, en durf meer over mijn seksuele gevoelens te praten, mijn partner vindt dit ook erg fijn, en ervaart ook positieve gevolgen van het onderzoek.
Ik raad dan ook alle vrouwen aan om mee te doen. Je helpt jezelf en andere vrouwen hiermee en je bent een hele ervaring rijker! 
 

Marije Verhagen* (33 jaar)
"Aan het begin vond ik meewerken best spannend, maar door de leuke onderzoeksters, die het onderwerp heel normaal behandelen, begon ik mezelf steeds meer op mijn gemak te voelen."

"Toen ik een advertentie in de krant zag van Lybrido en haar onderzoeken, voelde ik me eigenlijk direct aangesproken. Ik herkende mezelf in de mensen die zij zochten en wilde er graag meer over weten.

Ik heb met verschillende onderzoeken meegedaan. Het thuisonderzoek beviel mij goed, omdat je in je eigen omgeving met het onderzoek aan de gang kunt gaan en je daarover je eigen dagboekje bij moet houden. Ook heb ik meegewerkt aan een praatgroep. Dat vond ik heel erg leuk! Je vindt erkenning bij andere vrouwen en krijgt bevestiging dat je niet de enige bent.

Eigenlijk kan ik ook zeggen dat ik geen klachten meer ondervind. Omdat ik een tijd heel intensief met het onderwerp bezig ben geweest, heb ik eigenlijk vanzelf verbetering gemerkt. Het is niet meer zo dat seks, door de drukte van alle dag, er ‘automatisch’ bij inschiet.

Mijn ervaring met de artsen en onderzoekers was ook heel goed. Aan het begin is het best spannend natuurlijk. Maar door de leuke onderzoeksters, die het onderwerp eigenlijk heel normaal behandelen, begon ik mezelf ook steeds meer op mijn gemak te voelen."

 

Sandra van Oordt *(40 jaar)
"Door het meewerken aan het onderzoek heb ik erkenning gekregen voor mijn probleem, vermindering van mijn klachten ervaren en is er meer openheid gekomen tussen mij en mijn partner."

"Ik kijk zeer positief terug op het meedoen aan onderzoek bij Lybrido. De reden dat ik mee wilde werken was voornamelijk omdat ik met deskundige mensen naar mijn probleem wilde kijken. Daarnaast wilde ik het ook graag doen om anderen te helpen.

Als ik terugkijk op het onderzoek ben ik zeer tevreden over wat ik bereikt heb. Ik heb erkenning gekregen voor mijn probleem, ik heb vermindering van mijn klachten ervaren en er is meer openheid gekomen tussen mij en mijn partner. Vooral dit laatste is een reden waarom ik meewerken aan onderzoek naar seksuele problemen zeer kan aanraden. Het is prettig om je problematiek bespreekbaar te maken."

* Om de privacy van onze patiënten te waarborgen zijn er schuilnamen gebruikt.

 

Wilt u ook uw reactie plaatsen?
Mail uw bericht dan aan Petra, zij plaatst uw stukje onder een schuilnaam.