Vragen over medicatie

    

        1.      Lybrido en Lybridos bevatten testosteron. Geeft dit geen vervelende bijwerkingen, zoals baardgroei?

Nee, dat is bij deze manier van toedienen niet aan de orde. Chronische toediening van testosteron kan inderdaad leiden tot o.a. baardgroei en acne. Lybrido en Lybridos bevatten een relatief kleine dosis en de medicijnen worden alleen ingenomen wanneer daar behoefte aan is: enkele uren voorafgaand aan seksuele activiteit. De hoeveelheid testosteron in het bloed is vervolgens binnen drie uur weer op het oude niveau. Onze voorgaande onderzoeken met Lybrido en Lybridos hebben aangetoond dat deze middelen veilig zijn en dat deze bijwerkingen niet optreden. [lees meer] (In het engels)

 

       2.      Ik ben bang dat mannen Lybrido(s) zouden kunnen misbruiken door het bijvoorbeeld ongemerkt in een glas cola te doen. Wat zou hiervan het effect zijn?

Niets. Allereerst is het belangrijk te vermelden dat Lybrido en Lybridos pas werken als een tablet eerst minstens een minuut onder de tong wordt gehouden en dan intact wordt doorgeslikt. Opgelost in een drankje kan het effect niet optreden. Daarbij is het niet zo dat door het gebruik van Lybrido of Lybridos het bewustzijn verlaagd wordt en/of je direct zin krijgt in seks, ongeacht met wie. Bovendien zullen onze geneesmiddelen enkel op doktersrecept verkrijgbaar zijn. [lees meer] (In het engels)

 

       3.       Is het niet normaal om soms minder zin in seks te hebben, ook minder dan je partner?

Minder zin hebben in seks is niet per definitie meteen een probleem of een stoornis. Veel vrouwen maken in hun leven een of meerdere perioden mee waarin zij minder zin hebben in seks. Dit kan diverse oorzaken hebben, of het is gewoon een natuurlijke schommeling in hoeveelheid zin in seks.

Het is dan toch niet nodig om Lybrido of Lybridos te gebruiken?

Nee. Lybrido en Lybridos zijn bedoeld voor vrouwen waarbij een duidelijke formele diagnose gesteld kan worden voor wat betreft het seksueel disfunctioneren. Dit gebeurt aan de hand van het diagnostisch handboek voor psychiatrie. De DSM-5 is hiervan de meest recente versie en hierin is o.a. Female Sexual Interest/Arousal Disorder (FSIAD) opgenomen. Er gelden strikte criteria voor deze diagnose. Als het verminderde verlangen veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, of een partner die onvoldoende tijd en aandacht geeft of niet aantrekkelijk gevonden wordt, dan kan deze diagnose niet gesteld worden. In dat geval zal er dan ook geen Lybrido of Lybridos voorgeschreven worden. Deze geneesmiddelen zullen, als zij op de markt komen, enkel op recept van de (huis)arts verkrijgbaar zijn. [lees meer] (In het engels)

 

       4.       Mijn partner zou volgens mij graag zien dat ik door Lybrido(s) niet meer te stuiten ben en er een ontembare zin in seks door krijg. Ikzelf hoop vooral dat ik er gewoon weer meer plezier door kan beleven aan een vrijpartij met hem. Wat ligt dichter bij de waarheid?

Dat laatste. Lybrido en Lybridos zorgen er onder andere voor dat je gevoeliger wordt voor seksuele prikkels, zodat je ook zin krijgt in seks met je partner op het moment dat hier zogezegd 'aanleiding' voor is. Zo’n aanleiding kan bijvoorbeeld het denken aan iets seksueel aantrekkelijks zijn, of de strelingen door je partner. Deze verhoogde gevoeligheid duurt enkele uren. Wat deze middelen eigenlijk doen is het seksuele verlangen terugbrengen naar een ‘normaal’ niveau. Ze zijn dan ook specifiek bedoeld voor vrouwen bij wie een formele diagnose gesteld kan worden op basis van verminderd verlangen.  Kortom, het is niet zo dat je er een voortdurende (of ongewenste) zin in seks door krijgt; je behoudt zelf de controle. [lees meer] (In het engels)